Veverka - STEIFF

Hračka Plyš

Veverka, plyšová.
Veverka je vysoká cca 7cm, je béžové barvy a byla vyrobena v 1.polovině 20.století německou firmou STEIFF.

Něco málo o firmě STEIFF:

Steiff je německá značka plyšových hraček, která si získala oblibu a slávu díky své vynikající kvalitě výrobků
Společnost STEIFF byla založena roku 1880 Margaretou Steiff, které později s vedenim společnosti pomáhal její bratr Fritz.
Firma začala zprvu vyrábět slony, kteří sloužili jako jehelníčky. Díky svému milému vzhledu si s nimi děti hrály a tak v následujících letech začala firma vyrábět čistě plyšové hračky pro děti. Firma započala s výrobou pejsků, kočiček, prasátek. S postupem času se výroba rozšířila na nejrůznější druhy zvířat. Roku 1897 se k firmé Steiff připojil synovec Richard. Ten zvýšil již tak velkou popularitu firmy díky vytvářením plyšových medvídků v rice 1902. Oblíbenost medvídků byla tak veliká, že roku1907 firma Steiff vyrobila cca 974.000 kusů medvědů, oblíbenost i v následujících letech rostla.
Firma Steiff měla i velmi originální motto, které znělo "Jen to nejlepší je dost dobré pro děti". Výrobky Steiff byly již tehdy velmi pečlivě testovány nejrůznějšími inspekcemi a instituty.
Důraz ve výrobě se kladl především na odolnost materiálu. Mezi nejčastější materiály používané ve firmě Steiff byla alpaka, mohér a tkané plyše. Oči bývalý obvykle vyrobeny ze dřeva nebo skla. Vnitřek byl obyčejně zhotoven z dřevěných hoblin nebo polyesterového vlákna. Velké množství práce se provádělo ručně a to od nákresu až po zhotovení.
Ochrannou známkou firmy Steiff bylo tzv. tlačítko v uchu. Pokud výrobek ucho neměl, našlo se jiné místo na výrobku, kam se připevnila ochranná známka.
Tzv. tlačítko v uchu bylo navrženo v roce 1904, tím se zabránilo zhotovováním padělků. Tlačítko v uchu bylo kovové a původně mělo symbol slona, ​​později tento symbol byl nahrazen názvem "Steiff". Tlačítko je stále používáno, aby se zabránilo vzniku padělkům.
Některé speciální hračky mají i symbol slona spolu s názvem firmy. Hračky firmy Steiff jsou dodnes velmi populární a aukčně vyhledávané.