Tři Grácie - Pasov - Německo

Figurální Porcelán
Prodáno
Tři Grácie - Pasov - Německo.
Sousoší je vyrobeno z biskvitu, zachycuje tři Grácie a je bílé barvy.
Grácie jsou zachyceny ve vzpřímené poloze.
Grácie na pravé straně má mírně sklopenou hlavu na pravou stranu, svou levou rukou se dotýká ramene prostřední Grácie a svou pravou ruku má mírně nataženou a dotýká se levého ňadra prostřední Grácie.
Prostřední Grácie má hlavu pootočenou na levou stranu směrem ke Grácii na levé straně, svou pravou rukou objímá Grácii na pravé straně a svou levou rukou zase objímá Grácii na levé straně.
Grácie na levé straně má hlavu pootočenou, mírně vztyčenou na pravou stranu a upřeně hledí na prostřední Grácii, svou pravou rukou se dotýká pravého ramene prostřední Grácie a svou levou ruku má mírně pokrčenou a prsty naznačuje dotyk k bradě prostřední Grácii.
Všechny Grácie mají velmi detailně a zdobně vyvedeny účesy, jsou nahé a jejich těla mají naprosto dokonalé ženské křivky.
Výrazy v mladých tvářích jsou taktéž detailně vyvedeny.
Sousoší je obohaceno o sloup, na kterém spočívá průsvitné roucho Grácií.
Podstavec je oválného tvaru a je bez zdobení.
Tři Grácie byly zhotoveny v Německu a to porcelánkou Pasov, Pasov je i stejnojmenné město, kde byla porcelánka (Pasov je město v Německu, které se nachází na jihovýchodě spolkové země Bavorsko a to na soutoku tří řek, těsně u hranice s Rakouskem a zhruba 60km jižně od hranice s Českou republikou).
Ke zhotovení došlo ve 2.polovině 19.století, jak dokládá značení.
Výška je cca 35cm.
Šířka je cca 23cm.
Hloubka je cca 12,5cm.
Máme zde také článek na téma Mytologie tří Grácií: